- 5 eierdooiers
- 5 eiwitten
- 8 el suiker
- 1 pak lange vingers
- 2 kopjes sterke koffie
- 6 el amaretto
- Cacaopoeder
- 500gr Mascarpone
Bereiding:
- Klop het eigeel met 4el suiker tot een schuimig vast geheel. Meng de mascarpone door het eigeel. Klop de eiwitten met 4el suiker stijf en meng door het mascarponemengsel.
- Meng de koffie met de amaretto en dip de koekjes erin, schik ze daarna in een diepe schotel en overgiet met het mascarponemengsel. Herhaal deze handeling een tweede maal en overgiet met de rest van het mengsel.
- Laat 1 nacht rusten in de ijskast. Overpoeder met cacaopoeder en serveer.
Tip: Doe 3 el amaretto in het mascarponemengsel en maar 3 in de koffie... Ik vind dit lekkerder dan alles in de koffie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten