Hallo iedereen,

Graag wil ik met jullie de receptjes delen die ik uitprobeer! Ik krijg deze recepten van vrienden, familie, internet, ... Voor ik ze hier neerschrijf probeer ik ze natuurlijk eerst zelf uit! Soms doe ik ook aanpassingen, omdat ik vooral op zoek ben naar "magere" recepten.

Hopelijk hebben jullie er ook iets aan!

Groetjes
Isake

dinsdag 14 februari 2012

Champignonsaus

Benodigdheden:
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
+- 500gr verse champignons
400ml melk
400ml water
Bouillonblokje (kip of runds naar gelang bij wat soort vlees het is)
Peper

Bereiding:
Kuis de champignons en snij ze in plakjes en bak ze aan in de pan (het lekkerste is als je ze kan meebakken met het vlees waarbij je de saus gaat serveren). Los het bouillonblokje op in het water.
Doe de 4 eetlepels boter in een kom en laat ze smelten, voeg de bloem toe en roer goed tot de massa niet meer bloemig ruikt maar eerder naar koekjes... Voeg dan de melk en het water toe en blijf goed roeren. Kruid met wat peper en laat inkoken... Voeg de champignons toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten