Benodigdheden: (Voor 4 personen)
500gr kipfilet
500gr aardappelen
2 wortelen
1 prei
125gr champignons
200gr spekblokjes
200ml kippenbouillon
100ml melk
1 stuk gember van 2cm of gemberpoeder
4el paneermeel
boter
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar!
Maak de groeten schoon. Snij de wortel en de prei in reepjes en de champignons in schijfjes.
Stoof ze aan in wat boter. Kruid met peper en zout en blus met de kippenbouillon. Schil en rasp de gember en voeg toe aan de groenten.
Laat zachtjes sudderen totdat het vocht grotendeels verdampt is.
Snij de kipfilet in reepjes en bak ze in een andere pan goudbruin in wat boter. Kruiden naar smaak. Laat de spekblokjes ook even mee aanbakken op het einde.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk en kruid naar smaak!
Doet de groenten in een ovenschotel, verdeel er de kip en de spekblokjes over en werk af met een laag puree. Bestrooi met het paneermeel en laat 25 minuten gratineren in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten